Британські вболівальники зібрали 200 000 гривень на допомогу київському ЦСКА під час війни

27 Жовтня 2022

Щоб допомогти армійскому клубу з України з фінансуванням у найскладніші для нашої країни часи, вболівальники організували збір коштів, у тому числі, за кордоном. Так, у Британії зібрали для ЦСКА 5 000 фунтів.

Британія - Україна

Кілька місяців тому ми розпочали кампанію зі збору коштів, щоб зібрати 5 000 фунтів стерлінгів на допомогу футбольному клубу української армії ЦСКА Київ, щоб забезпечити його подальше існування. І ось завдяки щедрості британської футбольної спільноти ми досягли мети.

Велика подяка всім, хто зробив внесок та підтримав цю кампанію, яка тепер має забезпечити середньострокове майбутнє клубу. Наша постійна підтримка всіх аспектів українського суспільства та спорту постійна і ніколи не буде порушена.

СЛАВА ЗСУ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!”, - написав на своїй сторінці у Facebook відомий британський граундхопер та давній шанувальник збірної України та столичного ЦСКА Філ Хоуден (Phil Howden).

Phil Howden
Фото з архіву Філа Хоудена.
Зліва - Філ Хоуден на стадіоні "ЦСКА ЗСУ" перед матчем першості КСРФФ, 2021 р.
Справа - Філ у Брюгге напередодні матчу "Брюгге" - ЦСКА у Кубку УЄФА, 2001 р.

ЦСКА Київ висловлює велику вдячність британській спільноті та засновнику фонду підтримки нашого клубу, Філу Хоудену, за вагому та вкрай важливу для клубу допомогу!

Київський ЦСКА — відомий українский футбольний клуб, який колись виступав на найвищому рівні та навіть грав у єврокубках. У 2001 році на базі клубу був сторений муніципальній ФК “Арсенал”. Проте клуб з аутентичною назвою не припинив свого існування, хоч це для багатьох шанувальників футболу лишилось непоміченим. До 2009 року столичний ЦСКА продовжував грати у нижчих лігах українскьго чепміонату, коли зіткнувшись із проблемами фінансування, був остаточно розформований.

У 2021 році футбольний клуб був відроджений за ініциативою громадськості. До відродження клубу долучилася низка громадських організацій, гравців-ветеранів клубу та вболівалиники. У травні 2021 року футбольний клуб ЦСКА розпочав виступи у регіональних аматорських змаганнях Києво-Святошинського регіону та у Чемпіонаті Києва, та має наміри повернутися до змагань на професійному рівні.