"Поступалися по результату, але не по грі" - Андрій Мішко прокоментував виступ ЦСКА у Чемпіонаті Києва

10 July 2023

В інтерв'ю медіа-центру "ЦСКА України" головний тренер армійців підбив підсумки сезону та визначив основні проблеми у його команді.

Андрій Мішко

Минулого тижня ЦСКА зіграв свій останній матч Чемпіонату Києва. Команда посіла п'яте місце у турнірній таблиці. Чи задоволені ви таким результатом?

— Зважаючі на всі накладки, травми, які у нас були, рахую, що це нормальний результат. Чотири з мінусом я би поставив.

Чого саме не вистачило команді для кращого результату?

— Найголовніше — це рівень футболістів. Особливо у порівнянні з тими футболістами, що грають у командах, які вище нас у турнірній таблиці. Але я б не хотів когось, або щось контетно виокремлювати, це комплексна проблема.

Як би ви оцінили загальний рівень останнього Чемпіонату Києва? Наскільки конкурентноспроможним виглядав ЦСКА на фоні лідерів турніру?

— Можна сказати: є “Денгофф” і є всі інші. Я вважаю, що “Денгофф” — це команда, яка зараз взагалі не має конкурентів у чемпіонаті міста. З ними не реально конкурувати, це дуже важко. “Легія”, “Атлет” — з цими командами ми можемо конкурувати. Також “Чайка” — ми їм поступалися по результату, але не по грі.

Що загалом потрібно покращити команді за підсумками сезону?

— Це системне питання. Важливо побудувати правильний тренувальний процес та визначитися з турнірами. Грати одночасно у кількох лігах дуже виснажливо. Якщо ми сконцентруємось на чемпіонаті міста — це буде правильно. Якщо ж ставити задачу покращити результати — потрібно запрошувати футболістів більш високого рівня.

На чому будете робити акцент на тренуваннях у міжсезонні? 

— Футбол — це гра з м'ячем. Групові взаємодії, техніко-тактичні речі, перебудови. На тренуваннях потрібно відпрацьовувати різноманітні речі. У мене, як тренера, таких речей дуже багато.

Які б позиції насамперед ви хотіли підсилити перед новим сезоном?

— Головна проблема — центральна зона. Нам дуже потрібен центральний півзахисник. А якщо знайти двох — то взагалі було б класно. Ще б у нападі хотілось би підсилити конкуренцію.

Ви були граючим тренером ФК “Легенда”, з яким неодноразово здобували медалі та кубки аматорських ліг. Які ваші ігрові та тренерські амбіції з ЦСКА?

— Скажу честно, і я і хлопці дуже хотіли б перейти, як мінімум, на областний рівень. Також мрію, щоб у нас вийшло запустити дитячу школу, адже без цього, я рахую, у клубу не буде ніякого майбутнього. Основна мрія — зберегти те, що ми вже зробили і щоб це далі продовжувало жити.

 

P.S. Нещодавно у житті Андрія Мішка відбулися одразу дві дуже контрастні події. Спочатку пішла з життя його мати. А невдовзі відбулася інша - вже радісна та довгоочікувана подія - весілля з коханою! Висловлюємо найглибщі співчуття у з'язку зі втратою найріднішої людини. Але, захоплюючись  мужністю та невичерпним прагненням до життя, радіємо за нову родину та бажаємо сімейного благополуччя та добробуту!