Післямова до Чемпіонату Києва 2022/2023

28 June 2023

Пройшовши змагання з новим головним тренером Андрієм Мішком та суттєво оновленим складом, армійці завершили футбольні перегони в п'ятірці найкращих аматорських клубів Києва. Хоча цей результат може здатися нашим вболівальникам та футбольній громадськості не досить значущим — але це черговий крок вперед.

ЦСКА Київ 2022-2023

Після тривалої перерви, якій передувало розформування та зникнення, колись професійного, київського ЦСКА з футбольної мапи України, у 2021 році відбулась довгоочікувана реорганізація клубу. Відроджений ЦСКА відразу відновив участь в організованих футбольних змаганнях. Нове керівництво клубу, на чолі з президентом Русланом Періжком, оголосило про план розвитку — честно та прозоро пройти шлях через усі ланки українського футболу — від регіональних аматорських змагань до змагань найвищого професійного рівня. 4 вересня 2021 року ЦСКА розпочав виступи в офіційних регіональних змаганнях — футбольній першості Української столиці.

Регулярний Чемпіонат Києва з футболу серед команд дорослих проводить Асоціація футболу м.Києва (АФК) — член Української асоціації футболу (УАФ), що входить до переліку регіональних асоціацій футболу (РАФ) від м. Києва, має офіційні повноваження представляти футбол міста Києва у всеукраїнських та міжнародних спортивних організаціях і змаганнях, а також виключним правом на проведення офіційних місцевих змагань з футболу та кваліфікації місцевих клубів для наступної участі в офіційних змаганнях Асоціації аматорського футболу України (ААФУ) — чемпіонаті та кубку з футболу серед аматорських команд на всеукраїнському рівні.

У 2022 році київський ЦСКА достроково здобув золоті медалі, перерваного війною, Чемпіонату 1-ї ліги м. Києва 2021/2022. У сезоні 2022/2003 армійці дебютували у Вищій Лізі Чемпіонату.

Останній сезон видався, без перебільшення, вкрай складним для всєї української футбольної спільноти. Склад участників київських змагань — чи не найменша кількість команд за всю історію проведення Чемпіонату столиці, до яких кілька команд долучилися лише з другого кола, ще кілька знялися з участі протягом сезону.

Труднощі, які принесла до нашої країни війна, стали відчутними і для ЦСКА, який зіткнувся з фінансовими та організаційними проблемами. Чимало партнерів, гравців та людей з адміністрації клубу пішли захищати країну, вступивши до лав ЗСУ. Серед них - президент та, за сумісництвом, головний тренер Руслан Періжок. Але завдячуючи допомозі, згуртованості та цілеспрямованості громадської спільности ЦСКА вистояв та продовжив шлях до поставленої мети!

За цей час ми зрозуміли головне: армійська спільнота — незламна, так само як наша країна. Ми переможемо на фронті та досягнемо поставленої мети у великому футболі!

Разом до відродження!