Назар Казмірук: “Думаю що ми піднімемось в турнірній таблиці набагато вище”

18 Жовтня 2023

Післяматчеве бліц-інтерв'ю старшого тренера ЦСКА після напруженої гри 7-го туру Чемпіонату Києва проти “Легії”, в якому армійці поступилися з рахунком 4:3.

Назак  Казмірук

- По результату — він не самий втішний для нас, ми програли сьогодні. Програли у складній грі. Було дуже багато боротьби. Тому звичайно цифри нас не радують. Але, в будь-якому випадку, ми бачимо прогрес як нашої команди, так і окремих гравців. По грі можу так сказати: перший тайм складався для нас досить непогано в ігровому плані. Нам вдалося заробити пенальті, реалізувати його. Воротар суперника отримав вилучення за пряму червону картку. Тому, в принципі, у першому таймі у нас все було непогано. Але сказався такий нюанс: ряд травм, які отримали наші футболісти. Можна сказати що ключові гравці нашої команди випали, отримали досить серїозні травми. Нашу команду це трошки деморалізувало, трохи взбентежило. Я думаю що саме через це в другому таймі у нас сталися банальні помилки, які призвели до того що суперник зміг забити нам аж чотори м'ячі. Ми в свою чергу змогли забити їм три — два в першому, один в другому таймі. Але дотиснути до кінця нам не вдалося. Тому ми обв'язково з помічником відпрацюємо та проговоримо всі ті помилки, які були з нашого боку, пропрацюємо їх і будемо готуватися до наступних ігор нашого чемпіонату.

- Гра була грубою з обох боків, це не можна було не помітити. Багато було цікавих моментів, мені здається що команда ЦСКА Київ проявила характер, але трошки не дотягнула.

- Так, в цьому плані ми подякували нашій команді за гру, за самовіддачу, за те що вони бились, не жаліючи ані себе, ані суперника, в результаті чого, повторюсь, деякі гравці отримали травми. Хлопці віддалися на повну, за що я їм дякую. Я думаю, що наші перемоги ще попереду.

- У нас багато молодих гравців в команді. Як складається ситуація з їхньою адаптацією? Вони вже відчувають один одного? Розуміють коли кому і що передавать?

- У нас в цілому на підготовку було не так багато часу, тому що нам потрібно було комплектувати команду майже з нуля. Тому у нас є ряд нових молодих гравців. Якби було трішки більше часу на підготовку, на зіграність, було б набагато краще. Тому що не всі гравці ще достатньо добре розуміють один одного. Але все одно прогрес видно. По перше, гравці почали чути тренерів, чути те що від них потребують. За рахунок наших регулярних тренувань команда вже стає більш зіграною. Гравці починають між собою більше спілкуватися як на полі, так і за його межами. Тобто вони вже починають потроху формувати і кістяк, і ту команду, яку ми хочемо бачити в майбутньому.

- Як проявила себе у цій грі зірка ЦСКА Віслевський?

- Ну, він м'яч забив. Тому, в принципі, свою роботу він виконав, як центральній нападник. Зіграв він досить вдало, використав той момент, який у нього був. І використав доволі ефектно, хитро зігрававши на випередження проти свого опонента. Звичайно, хотілося б щоб він забивав якомога більше. Я думаю що і він сам цього хоче, це все розуміє. Але ж не завжди виходить так як нам би хотілося, тому ми також будемо з ним працювати. Він і самостійно тренується, і на тренуваннях командних він завжди присутній. Тому я думаю, ми трошки покращим наш показник забитих м'ячів, в тому числі і Саші окремо.

- Команда ЦСКА помітно просіла в турнірній таблиці. Які у Вас з цього приводу особисті думки і які Ваші прогнози, скажімо, на найближчі три гри?

- Я сподіваюсь, що в майбутніх, хочаб трьох іграх, нам вдасться набрати максимум очок. Але чемпіонат на цьому не закінчується, ще є друге коло, до якого у нас ще буде час підготуватися, вже маючи майже повноцінну команду. Тому будемо готуватися, думаю прийматимемо участь у різних турнірах. Чемпіонат, в принципі, довгий, я думаю що ми ще піднімемось в турнірній таблиці набагато вище за те місце, на якому ми зараз знаходимось.

- Ви відносно молодий тренер. Вам подобається Ваша посада, Ваша діяльність?

- Так, безумовно. В першу чергу хочу подякувати керівництву клубу за таку можливість, за довіру. Для мене це перший такий досвід, але в будь-якому випадку буду старатися вдосконалюватися з кожним днем. І я, і наша команда разом будемо працювати над собою і разом рухатись до перемоги і на полі, і до перемоги у нашому житті.